Menu
thumbSakret

Turpinot ilgtspējīgu attīstību, AS SAKRET HOLDINGS sper pirmo soli kapitāla tirgū

Viens no Baltijā vadošajiem sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotājiem AS SAKRET HOLDINGS ir spēris pirmo soli kapitāla tirgū – uzņēmuma obligācijas ir iekļautas biržas Nasdaq Riga Baltijas First North tirgū. 

Tas ļaus uzņēmumam turpināt izaugsmi, nostiprināt pozīcijas Baltijā un kāpināt eksporta apjomu. 

2. martā biržas Nasdaq Riga Baltijas First North tirgū tiek iekļautas SAKRET HOLDINGS obligācijas 3,79 miljonu eiro apmērā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro.

SAKRET HOLDINGS padomes priekšsēdētājs Andris Vanags uzsver: “Piedāvājot obligācijas investoriem, SAKRET mērķis ir iegūt papildu finansējumu biznesa attīstībai. Tas palīdzēs nostiprināt uzņēmuma pozīcijas Baltijas tirgū un audzēt eksporta apjomu.” Saskaņā ar A. Vanaga teikto, kapitāla tirgū iegūtais finansējums ir izmantots, lai pārfinansētu esošās saistības, kā arī papildinātu uzņēmuma izaugsmei nepieciešamos apgrozāmos līdzekļus. 

2019. gadā SAKRET HOLDINGS apgrozījums pēc neauditētiem datiem bija 21,87 miljoni eiro, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pārsniedza 8,2 miljonus eiro. “’Ņemot vērā SAKRET HOLDINGS stabilo izaugsmi vairāku gadu garumā un labos aizvadītā gada finanšu rādītājus, esmu pārliecināts, ka ieguldītājiem būs interese par mūsu obligācijām,” pauž A. Vanags.

“Apsveicam SAKRET HOLDINGS ar obligāciju iekļaušanu Nasdaq Baltijas First North tirgū,” gandarījumu pauž Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne. “Ir ļoti patīkami redzēt, ka Baltijas alternatīvais tirgus First Northpalīdz tādiem perspektīviem, augošiem uzņēmumiem kā SAKRET turpināt izaugsmes stāstu un paplašināt savas darbības mērogus,” piebilda Auziņa-Melalksne

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš uzsver: “Obligāciju emisija biržā ļaus SAKRET holdingam augt vēl straujāk. Faktiski ar šo soli uzņēmums paceļas jaunā attīstības fāzē, kuru palīdzēs sasniegt gan papildu piesaistītais finansējums, gan iekšējā procesu pilnveidošana, kas bija jāpaveic, lai nodrošinātu obligāciju parādīšanos biržā. Ceru, ka tas pamudinās arī citus Latvijas kapitāla ražotājus aizvien vairāk raudzīties biržas virzienā.”

Jau tika ziņots: lai iegūtu finansējumu uzņēmuma turpmākai izaugsmei, ilgtermiņa kapitālieguldījumiem un esošo saistību pārfinansēšanai, 2019. gada nogalē SAKRET piesaistīja BlueOrange Bank finansējumu 8 miljonu eiro apmērā un emitēja obligācijas 3,79 miljonu eiro apmērā. Darījums norisinājās ciešā sadarbībā ar banku un uzņēmumu iegādes un apvienošanas darījumu konsultantu Oaklins Baltics.

Nasdaq Baltijas First North tirgus ir piemērots augošiem uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanai un atpazīstamības veicināšanai, baudot visas publiska uzņēmuma priekšrocības. First North ir alternatīvais tirgus, kas var kalpot kā pirmais solis ceļā uz regulēto tirgu.

Par SAKRET

AS SAKRET HOLDINGS ar četrām rūpnīcām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir viens no vadošajiem būvmaisījumu ražotājiem Baltijā. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Latvijas pilsoņiem. SAKRET HOLDINGS uzņēmumi ir saņēmuši balvas Baltijas valstīs un Skandināvijā par inovatīvu materiālu ražošanu un eksporta attīstību. Uzņēmuma veiksmīga darbība ir balstīta uz saliedētas un profesionālas komandas darbu, klientu servisu, meistaru izglītošanu un ciešu sadarbību ar partneriem.


Back to Top
-->