Menu
thumbSakret

DryMix.info publicējis vēsti par SAKRET

Sakret Baltics nesen ir izveidojis partnerību ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), izstrādājot 3D betona drukāšanu un laboratoriju, kura nodrošinās zināšanas un infrastruktūru studentiem, zinātniekiem, jaunuzņēmumiem un dažādām ar būvniecību saistītām industrijām. 

Sakret lietotājprogrammu tehnologi izstrādās šo 3D printera javu un RTU zinātnieki laboratorijā veiks izmēģinājumus ar savu izveidoto 3D printeri. RTU zinātnieki sākotnējiem izmēģinājumiem jau izmantojuši Sakret javu.

Zinātnieku uzdevums ir noteikt, kā printera parametri ietekmē materiāla īpašības, cik augstus objektus var izdrukāt un kā izveidot brīvas formas elementus. Cits uzsvars tiek likts uz 3D betona drukāšanas tehnoloģiju noteikšanu, kā arī parastā Portlandcementa (OPC) daļu aizstāšanu ar tādiem rūpnieciskiem atkritumu materiāliem kā degošie slānekļa pelni, koģenerācijas stacijas pelni, lai samazinātu CO2 emisijas. 

Sadarbības mērķis ir iegūt zināšanas un pieredzi 3D betona drukāšanā. Sakret betona 3D printēšanu identificējis kā izaugsmes iespēju kā izaugsmes iespēju Baltijas valstīs un ārpus tām, īpaši Rietumeiropā. 3D betona printēšana ir inovatīvs zinātnes un tehnoloģiju attīstības virziens, kas strauji attīstās visā pasaulē. Tehnoloģija ir ilgtspējīga, nodrošina cilvēkresursu un materiālu efektīvu izmantošanu, kā arī arhitektūras un būvniecības nozarēm piedāvā gandrīz bezgalīgas iespējas, kas saistītas ar formas, izmēra un struktūras brīvību. 

Lasi šeit

02.07.2021.

Back to Top
-->