Menu
Header

Zaļie būvmateriāli – zaļās būvniecības pamats!

Zaļā būvniecība kļuvusi par visas nozares aktualitāti, kas nozīmē arī zaļās būvniecības kritērijiem atbilstošu būvmateriālu ražošanu un izmantošanu. Tas nozīmē ne tikai ilgtspējīgu, videi draudzīgu galaproduktu, bet arī visu tā tapšanas procesu – no izejmateriāla līdz gatavam izstrādājumam.

Ko SAKRET dara, lai veicinātu zaļo būvniecību?

  • Viens no nozīmīgākajiem pasākumiem ir Sakret rūpnīcu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pārslēgšana uz zaļo enerģiju. Enerģija tiek pirkta no piegādātājiem, kas to ražo no atjaunojamajiem resursiem.
  • Mobilie silososi, kurus jau ražotnē piepilda ar mūrjavu vai armēšanas javu un pa tiešo transportē uz objektu. Tādā veidā nav nepieciešams papildus iepakojums produktam.
  • Ražošanā tiek izmantotas otrreizējās izejvielas – no Narvas Igaunijā tie iepirkti degakmens pelni, kas palikuši pāri pēc degakmens izmantošanas termostacijā.

Runājot par zaļo būvniecību, galvenais uzdevums ir būvēt ļoti atbildīgi, ar minimāliem resursiem un maksimālu ilgtspēju.

Sīkāku informāciju un pilno rakstu, lasi šeit – https://archidea.lv/lv/news/article/zalie-buvmateriali-zalas-buvniecibas-pamats-5388/

#SAKRET #istaisdarbam

Back to Top
-->