Menu
Header

Ilgtspējīgs bizness

Vide, sociālā atbildība un laba pārvaldība – trīs vaļi, uz kuriem balstās ilgtspējīgs bizness.

Eva Dzene, SIA “SAKRET” Attīstības un kvalitātes vadītāja sniedza savu komentāru par ilgtspējīgu biznesu un SAKRET pieeju šim jautājumam.

“SAKRET savā darbā jau vairākus gadus meklē aizvien jaunas iespējas, kā to savienot ceļā uz ilgtspējā balstītu biznesu. Aprites ekonomikas principu iedzīvināšana ir viens no veidiem, kā to panākt. Lai samazinātu CO2 pēdas nospiedumu produktos, vienlaikus saglabājot to veiktspēju, mēs ražošanas procesā cementu daļēji aizstājam ar pelniem, kas rodas kā atkrituma produkts elektroenerģijas ražošanā, sadedzinot degslānekli Igaunijā.”

“Savukārt Lietuvā no sadzīves stikla atkritumiem tiek ražotas dažāda izmēra stikla sfēras, kas vēlāk tiek izmantotas kā vieglā pildviela produktu ražošanā. Šī inovācija veicina augstus produktu termiskās un akustiskās veiktspējas rādītājus. Tāpat ražošanā tiek izmantotas pārstrādātas putu polistirola bumbas, kuras kopā ar saistvielu ir teicams siltumizolējošs materiāls. Tas ļauj otrreiz izmantot putu polistirolu. Kā redzams, tas, ko viens izmet ārā, otram var noderēt kādu citu produktu ražošanā. Zaļās pieejas rezultāts ir ne vien ekonomiskais ieguvums, bet arī videi daudz draudzīgāki produkti un līdz ar to arī augstāks klientu novērtējums un apmierinātāki darbinieki.”

Pilno raksta versiju var izlasīt šeit – raksts 

Back to Top
-->